2. Del: KAKO IZBOJŠATI SVOJO SAMOZAVEST + KAKO SEM TO STORILA JAZ💕

Hejla💜

Upam da si vredu, jaz sem super in za mano je en krasen mesec napredka, zmag, učenja, in tudi porazov. V življenju so vedno vzponi in padci to je že tako malo obrabljena fraza in vsi smo se v življenju že srečali s tem, saj je to del nas.
Danes pa bi ti rada povedala malo več o tem kako sem jaz prišla do poti osebne rasti ter malo bomo govorili o sprejemanju samega sebe in samozavesti.
Kot ze veš sem pred slabimi tremi leti zaključila srednjo šolo in tako pridobila naziv kozmetični tehnik. Pa da malo povem ozadje mojega šolanja. Srednjo šolo sem obiskovala 5 let. Najprej sem se odločila za gimnazijo, saj so mi tako svetovala svetovalna delavka in tudi starši glede na moj uspeh v osnovni šoli. Hvaležna sem da sem obiskovala gimnazijo, da sem ugotovila kaj v življenju resnično želim in kaj želijo drugi, da bi jaz postala. Ampak tako seveda nisem razmišljala vedno, saj sem v začetku gimnazije mislia da je to to kar jaz želim. Prvi letnik je nekako stekel v drugem letniku pa se mi je malo zalomilo pri angleščini, saj je bila to moja šibka točka. Tako sem seveda imela popravni izpit, ki ga v prvem roku nisem opravila, pa tudi v drugem ne. In lahko si predstavljaš kako sem se takrat počutila. Vso to razočaranje, obremenjevanje s tem kako bodo sedaj drugi gledali name, kaj bodo govorili, kako bo mami razočarana, še najbolj pa me je bolelo to ker sem se res trudila, se učila in si želela dokazati da sem sposobna. Ampak neglede na to kako sem se trudila dokazati da sem sposobna je energija pritiskala name in mi kazala pravo pot na način, ki mi ni bil všeč, ampak drugače nisem hotela videti širše slike. In v tistem času mi je bilo v največjo podporo to, da moja starša in partner niso bili razočarani nad mano, temveč so mi pokazali, da ni konec sveta. Tako da malo skrajšam vse skupaj. Nato sem se vpisala na srednjo zdravstveno šolo smer kozmetični tehnik, šolo na katero sem želela iti po končani osnovni šoli ampak me je mnenje okolice odvrnilo od tega.
Ko sem se prešolala se mi je odprl svet pozitivizma, dobre volje, zadovoljstva in ob vsem se mi je seveda tudi povrnila samozavest. Zakaj?
Ko sem obiskovala gimnazijo nisem bila med najboljšimi, saj nisem oseba, ki bi ure in ure sedela ob knjigah in to se je seveda odražalo na mojem uspehu, poleg vsega pa je bilo to splošno znanje, ki me ni navdihovalo in mi vzbujalo pretiranega zanimanja. In seveda ker so bili drugi vedno bolj uspešni in v očeh profesorejv bolj pametni, je moja samozavest strmo padala. Ste se že srečali kdaj v življenju s tem? Jaz mislim da.
Bila sem zamorjena, tiha, ni se mi dalo pogovarjati, vse se mi je zdelo težko. V moji glavi pa so švigale misli da nisem dovolj dobra, da so vsi boljši od mene, da mi v življenju nič ne bo uspelo in tako naprej. Ko pa me je energija prisilila, da sem sla ven iz cone udobja in ob tem postala drugačna, tista, ki je padla letnik, sem ob tem postala druga oseba, postala sem prava jaz. Učila sem se o tem kar me je res zanimalo, in počela sem nekaj kar mi je bilo v veselje in vse to se je odražalo na moji samozaveti, na meni.
In ko pogledam nazaj kdo sem jaz sedaj, kaj sem že dosegla in kaj so dosegli vrstniki iz gimnazije je to še eno potrdilo da sem na pravi poti in da sem lahko ponosna nase, da sem imela toliko moči, da sem vse obrnila sebi v prid.
In sedaj čutim res globoko hvaležnost, da sem šla čez to ker sem zaradi tega postala oseba, ki ve da ji bo uspelo, ki se zna postaviti zase, ve da je vredna vsega kar ima in da ni slabša od tistih, ki so imeli v šoli boljše ocene. Do tega pa ni prišlo čez noč ampak sem v to vložila ogromno energije, da se v svojem telesu počutim dobro, da sem danes ponosna na to kar sem, na svojo postavo, na svoje delo. In danes vem točno kaj želim in me mnenje okolice od tega nebo odvrnilo.
Zato ti predlagam da si ponosna na vsako malenkost, ki jo narediš, na vsak nov korak. In vsako jutro se poglej v ogledalo in si reci res sem lepa, huda ženska, s popolno kožo in postavo. Poleg vsega pa je zelo zelo pomembno to da delaš kar te osrečuje, ker to ti bo pa dalo tisto piko na i. Tako da do naslednjega članka, delaj vajo z ogledalom in boš videla kako se bo vse spremenilo.

Lepo bodi❤️

Saša

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s